طراحی و پیاده سازی یک محیط امن در سازمانها، یکی از چالش های اساسی در پروسه ی مدیریت امنیت فنآوری اطلاعات میباشد. وجود یک حفرهی امنیتی یا یک مشکل امنیتی، میتواند یک سازمان را به روشهای متفاوتی که در ادامه ی همین نوشته مورد بررسی قرار میگیرد، تحت تاثیر قرار دهد.
پیشگیری از خرابی و عواقب خطرناک یک معضل امنیتی که در نتیجه وجود حفرههای امنیتی در طراحی ساختار شبکهای یک سازمان وجود دارد ، یکی از مهمترین دلایل پیاده سازی یک استراتژی امنیتی موثر و کارآمد است .
آيا به اين فكر كردهايد هويت شما در اينترنت چگونه است؟ يا اين كه اطلاعات شخصيتان كه در سايتهاي مختلف ثبت شده دقيق بوده يا تنها اطلاعاتي درهم و بدون اساس است؟ اهميت اين سوالها به اين دليل است كه اگر اطلاعاتتان به صورت كامل در اختيار افراد سودجو قرار گيرد، ممكن است عواقب بسيار سختي برايتان به همراه داشته باشد.
امنیتی که این روزها در بستر وب حائز رتبهای بیبدیل است، در ابعاد بیرونی نیز دارای استانداردهای وضعشدهای است که حرکت در چارچوب آن از ایمنی و خارج از آن فقدان اطمینان به امنیت کامل نشان دارد.
زمانی که هارد دیسکی خراب و از رده خارج می شود، معمولاً مقدار بسیار زیادی اطلاعات مهم در آنها وجود دارد. همچنین در هارد دیسک هایی که در حال کار هستند لازم است که بعضی اوقات اطلاعاتی از روی آنها برای همیشه برداشته شوند و از بین بروند. بنابراین لازم است که بدانید چگونه می توان اطلاعات حساس و مهم را، چه از روی هاردهای در حال کار و چه خراب و از کار افتاده، پاک کرده و از میان برد.
در مقابله با ویروسهای کامپیوتری، مهمترین نکته ای که باید به خاطر داشت، اینست که امکان صدمه دیدن هر سیستمی وجود دارد. مهم نیست که از چه نرم افزار ضد ویروسی استفاده می کنید و تا چه اندازه اقدامات امنیتی را برای محافظت سیستم های خود بکار گرفته اید. همیشه این احتمال وجود دارد که یک ویروس جدید و ناشناخته به سیستم های مؤسسه شما نفوذ کرده و کارهای روزمره را مختل کند.
البته قرنطینه کردن کل سیستم ها و قطع ارتباط اینترنت و پست الکترونیکی مؤسسه با دنیای خارج، می تواند کمک بزرگی در کاهش خطرا ت ویروسها باشد، اما در دنیای فناوری اطلاعات امروز، این چنین اقداماتی عملی نبوده و قابل اجرا نیست. نکات زیر می تواند راهنمای خوبی برای محافظت سیستم های یک مؤسسه باشد. نکاتی ساده و واضح که البته اغلب اوقات فراموش می شوند
تعداد صفحات : 5