برنامه های آنتی ویروس فراوانی برای ویندوز وجود دارند که حتی شمارش و لیست کردن آنها کار مشکلی است. اما پیشنهاد یک گزینه خوب از میان این لیست بلند بالا کار چندان سختی نخواهد بود. به خصوص هنگامی که خود شرکت سازنده ویندوز هم وارد گود تولید کنندگان آنتی ویروس شده باشد. کار با سکیوریتی اسنشیال مایکروسافت آسان است، برنامه سبکی است و همه کارهایش را در پس زمینه سیستم و بدون مزاحمت زیاد انجام می دهد، لذا به ندرت پیش می آید که با آن درگیر شوید و دست و پای شما را بگیرد.
Microsoft Security Essentials آنتی ویروس تولیدی شرکت مایکروسافت برای کامپیوترهای ویندوزی است که به صورت رایگان عرضه شده است. برای دانلود آن می توانید به این صفحه مراجعه کنید.
مزایا:
- رابط کاربری بیش از حد ساده آن باعث شده که قادر باشید به صورت دستی دفعات آپدیت آن را تعریف کنید، به راحتی آیتم ها و موارد کشف شده روی سیستم را ببینید و اسکن خودکار سیستم را زمانبندی کنید.
- بتوانید اعمال و رفتارهای خودکار مختلفی برای سطوح متفاوت پیام های خطا تنظیم کنید. ( برای مثال حذف یا قرنطینه کردن فایل های مشکوک)
- حمایت برخط و لحظه ای که تمامی دانلودهای شما را اسکن کرده و فعالیت فایل های تان را مانیتور می کند و مراقب هر گونه فعالیت مشکوک سیستم است.
- مستثنی کردن انواع خاصی از فایل، محل های خاصی از هارد و یا پروسه های خاصی هنگام اسکن کردن
- موتور اسکن اکتشافی که با کمک آن ویروس های خارج از تعریف و شکل رایج هم به راحتی کشف می گردند.
نقاط قدرت:
Microsoft Security Essentials هر مشکلی را که شما با آنتی ویروس ها داشته اید، حل می کند. این برنامه بیش از حد سبک است. کار با آن ساده است. و بدون آنکه شما متوجه حضور آن شوید به روز شده و سیستم را اسکن می کند. رابط کاربری آن بیش از حد برای کاربر ساده است، تا جایی که شما می توانید هر زمان که بخواهید برنامه زمانی اسکن و تنظیمات را به راحتی تغییر دهید. اما چنان کارش را خوب انجام می دهد که شما نیاز زیادی به تغییرات خاصی ندارید. آن را نصب کنید. و فراموشش کنید.
نقاط ضعف:
تنها نقطه ضعف واقعی آنتی ویروس MSE که بر روی کارکرد و قابلیت های آن تاثیر بدی دارد، آن است که این برنامه طبق گزارش AV-Comparatives در به دام انداختن ویروس ها چندان موثر عمل نمی کند. اگر چه هنوز یکی از موثرترین برنامه های موجود در بازار است، به خصوص در میان برنامه های رایگان. و تقریبا می تواند شما را در برابر بیشتر بدافزارهای درون وب محافظت کند. اما اسکنر ایمیل، مسنجر، یا هر نوع اسکنر اضافی دیگری ندارد. خب، باید میان اینکه سیستم تان با برنامه ای مجهز به همه این اسکنر ها و ضد بدافزارها مجهز شود، یا اینکه با سبک باری و امنیت به اینترنت گردی و گشت و گذار تحت وب در ایمیل های تان بپردازید، یکی را انتخاب کنید.
رقابت:
وقتی پای گزینه مهم رایگان بودن میان باشد، احتمالا آویرا بهترین رقیب سکیوریتی اسنشیالز خواهد بود. (البته توجه داشته باشید که این آنتی ویروس ایران را تحریم کرده و کار با آن نیازمند استفاده از ابزارهایی مانند وی پی ان است). AV-Comparatives می گوید که آویرا موثرترین برنامه رایگان موجود است.
حداقل با درنظر گرفتن موتور اسکن اکتشافی high که امکان فالس پوزتیو یا مثبت کاذب شدن نتایج اسکن را بالا می برد می توان آویرا را بهتر از MSE دانست. البته از سوی دیگر آویرا آنتی ویروسی با امکانات فوق العاده، رابط کاربری ساده و یا خیلی سبک مانند MSE نیست.
اگر شما چیزی کمتر مهاجم و با مثبت کاذب کمتر را ترجیح می دهید، بهتر است از ESET NOD32 استفاده کنید که یک برنامه عالی و به سادگی MSE است. هر سه این آنتی ویروس ها گزینه های رایگان کاملا مناسبی هستند.
البته آنقدر بی مبالات و غافل نیستیم که نام هایی چون Avast و AVG را هم فراموش کنیم. دو نامی که مدتها است مورد توجه و علاقه بسیاری از کاربران هستند. البته هر دو آنها خصوصیات و ایرادهایی دارند که پیشنهاد کردن آنها در کنار MSE را کمی سخت می کند. آنها مانند گزینه های بالا در یافتن ویروس ها و بدافزارها چندان کارآمد نیستند، و هر دو دردسرها و مشکلات خاص خودشان را دارند. مثلا در اوست سالی یک بار باید از ابتدا ثبت نام کنید. برای همین مشکلات در آخر لیست قرار می گیرند.
برخی جایگزین های غیر رایگان مانند F-Secure ، Norton و MacAfee TotalProtection در یافتن ویروس ها و بدافزارها بهتر از گزینه های رایگان عمل می کنند. اما آنها برای منابع سیستمی شما (و جیبتان) هزینه هایی را در برخواهند داشت. به شخصه فکر می کنم در استفاده های خانگی و مشاغل کوچک، هیچ نیازی به استفاده از آنها نیست. تا زمانی که شما توصیه های امنیتی سایت های خوب! را به کار ببندید، از عادات خوب اینترنت گردی پیروی کنید، و امنیت را همیشه در پس زمینه ذهنی تان هنگام انجام هر کاری داشته باشید، قدم های اصلی را برای حفاظت خود برداشته اید. اما اگر می خواهید وسواس اضافی به خرج داده و خود را در برابر تمامی انواع ممکن ویروس، یا بخش های تئوری و واقعی بدافزار محافظت نمایید، راه شما به آنتی ویروس های غیر رایگان ختم می شود.
برنامه های آنتی ویروس فراوانی برای ویندوز وجود دارند که حتی شمارش و لیست کردن آنها کار مشکلی است. اما اینها احتمالا بهترین گزینه های موجود در میان آن لیست بودند. بسیاری از شما بدون شک گزینه های مورد علاقه خودتان را دارید که ممکن است حتی در این لیست هم نیامده باشد.
توضیح ضروری: این مقاله انعکاس نظریات سایت LifeHacker در خصوص آنتی ویروس های ویندوزی است و الزاما همه عقاید و نتیجه گیری های آن مورد تایید نیست.