loading...
امنیت اطلاعات
تبلیغات

برتینا

admin بازدید : 684 دوشنبه 03 بهمن 1390 نظرات (0)

خطر های امنیتی در رایانه

معمولا عموم مردم به مسئله امنیت سیستم خود اهمیت نمی دهند. بیشتر افرادی که دور و بر ما هستند از خطرات امنیتی هیچ اطلاعی ندارند و تنها کلمه ای که درباره یک بدافزار می دانند همان ویروس است. اما آیا همه چیز ویروس است؟! خیلی از این افراد حتی یک آنتی ویروس درست و حسابی بر روی سیستم خود ندارند! اگر هم داشته باشند از نوع کرک شده و جالب تر از همه غیر فعال! امروز قصد داریم در این مطلب به معرفی سه نوع از بدافزارهایی که ما همه گی را به چشم ویروس می بینیم می پردازیم!

ویروس (Virus):

ساده ترین تعریفی که می توان از یک بدافزار ویروس ارایه کرد به این شکل است: ویروس برنامه ای است که می تواند خودش را کپی کند. زمانی که شما یک فایل آلوده به ویروس را از طریق اینترنت و یا کول دیسک دوست خود یا هر نوع دیسک آلوده دیگر به رایانه خود منتقل می کنید و اجرا می نمایید. سیستم شما آلوده به این نوع بدافزار خواهد شد. ویروس ها معمولا قابلیت تولید خودکار خود را دارند و معمولا به گونه ای نوشته می شوند که بتوانند فایل های داده را تخریب کنند و یا از بین ببرند. ویروس ها همچنین می توانند فایل های شما را پاک کنند و یا مخفی کنند و یا آن ها را آلوده کنند. ویروس ها همچنین می توانند با وارد کردن بار پردازشی زیاد بر روی سخت افزار و حفظ آن به مدت طولانی همچون پردازنده مرکزی دمای کاری آن را بالا برده و سبب آسیب دیدن سخت افزار گردند.

 


کرم (worm):

 


کرم ها معمولا از سیستمی به سیستم دیگر منتشر می شوند و منابع سیستم را برای تکثیر خود در اختیار می گیرند. بدافزار نویس ها جدیدا پیشرفت خوبی در این مورد داشته اند و با قرار دادن کدهای ویروسی با یک تیر دو نشان می زنند. یعنی هم منابع سیستم شما در اختیار کرم قرار می گیرد و هم تمام موارد بالا که برای ویروس ذکر کردیم را انجام می دهد. کرم ها به دلیل استفاده از منابع سیستمی معمولا سیستم عامل را کند می کنند. بعضی از کرم ها به هکر ها و راهبرهای خود این اجازه را می دهند که رایانه آلوده را در اختیار بگیرد و اطلاعات و یا هر چه که دوست دارد را به سرقت ببرد.

 


اسپای ور (Spyware):

 


این همان ابزار جاسوسی است که در اختیار هکر ها و هر شخصی که نیاز به اطلاعات از شما دارد قرار دارد! بسیار از شرکت ها حتی معتبر به این وسیله به عادت های مرور اینترنت شما پی می برند و پنجره های تبلیغاتی ای برای شما نمایش می دهند. بعضی افراد کرم ها و ویروسها را برای سرگرمی تولید می کنند ولی Spyware ها معمولاً برای منافع مالی نوشته می شوند. و معمولاً قربانی را با وعده هایی مانند شما مقدار زیادی پول برنده شده اید و غیره به دام می اندازند یا حتی پیغام می دهند که سیستم شما نا ایمن است و همکنون به ویروس آلوده شده است و از شما می خواهد روی یک آیکون کلیک کنید تا مشکل سیستم سما را حل کند ولی مشکل دقیقا از همینجا شروع می شود. برخی از اسپای ور ها که به آن ها نام Keylogger اطلاق می شود هر بار که رمز عبوری را وارد می کنید آنرا ذخیره می کنند یا اطلاعات حساس شما را به سرقت می برند. به عنوان نمونه اطلاعات حساب بانکی شما را به سرقت می برد. برخی از آن ها هم که به دیگران اجازه می دهند سیستم شما را از راه دور کنترل کنند.

 

 


بدافزار (Malware)

 


ویروس ها، کرم ها  اسپای ور ها همگی در دسته بدافزارها (Malware) قرار می گیرند. خطرناک ترین نوع بدافزارها آن هایی هستند که کنترل رایانه فرد مورد حمله قرار گرفته را در اختیار مهاجم قرار می دهد آن هم بدونه دانستن این موضع از طرف کاربر بی چاره. چنین برنامه هایی معمولا جهت زیر نظر داشتن فعالیت کاربر و بدست آوردن شماره های کاربری و بانکی همراه با کلمه عبور به نیت استفاده مخفیانه از حساب های مالی کاربر مورد استفاده قرار می گیرند. به رایانه هایی که به این شکل آلوده به بدافزار شده باشند زامبی (Zombie) یا بوت (Bot) که مخفف Robot است گفته می شود.

 

 

 


امن کردن رایانه در چهار حرکت

 


حرکت اول: همیشه فایروال خود را فعال نگه دارید و از غیر فعال کردن آن شدیدا خوداری کنید. می توانید از فایروال خود ویندوز و یا دیواره های آتش شرکت های دیگر استفاده کنید. مهم نیست که از کدامشان استفاده می کنید، مهم این است که حتما باید استفاده کنید.

 


حرکت دوم: ویندوز را به روز نگه دارید. حداقل همیشه سعی کنید آپدیت های ضروری را دریافت کنید. پشنهاد ما این است که این کار را به خود ویندوز آپدیت بسپارید تا به صورت خودکار این عمل را برای شما انجام دهد.

 


حرکت سوم: از یک آنتی ویروس قدرتمند استفاده کنید. استفاده از یک آنتی ویروس رایگان همچون Microsoft Security Essentials بهترین کار است. تا حد امکان از آنتی ویروس های کرک شده استفاده نکنید زیرا خود این برنامه ها ممکن است عامل انتقال بدافزار به رایانه شما باشند. بین آنتی ویروس های رایگان همین آنتی ویروس مایکروسافت از قدرت خوبی بهره مند است و یک سر و گردن از رقیبان بالاتر است (در موارد مشابه رایگان).

 


چهارم: از یک ضد اسپای ور هم چون برنامه رایگان و همراه ویندوز به نام ویندوز دفندر استفاده کنید. البته اگه از آنتی ویروس مایکروسافت (Microsoft Security Essentials) استفاده می کنید دیگر نیازی به ویندوز دیفندر ندارید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
تبلیغات

متفاوت ترین سرویس سایت ساز

حذف سایتهای اسپم،مخرب و تبلیغاتی از نتایج جستجو گوگل

شناسایی افراد مخفی در یاهو

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آنتی ویروس محبوب شما (2016)
    تبلیغات خیریه

    موسسه خیریه محک

    آمار سایت
  • کل مطالب : 1852
  • کل نظرات : 301
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 7564
  • آی پی امروز : 171
  • آی پی دیروز : 72
  • بازدید امروز : 715
  • باردید دیروز : 110
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 825
  • بازدید ماه : 1,349
  • بازدید سال : 40,058
  • بازدید کلی : 2,853,083
  • الکسا