پيشرفت روز افزون در حوزه فناوري اطلاعات و ايجاد فاصله اطلاعاتي ميان والدين و فرزندان كه از آن به عنوان شكاف ديجيتالي ياد ميشود، سبب شده تا در برخي موارد كنترل و نظارت كافي و مناسبي از سوي خانوادهها بر روي عملكرد فرزندان در زمان كار با رايانه و اينترنت وجود نداشته باشد، اما خانوادهها چگونه ميتوانند بر عملكرد فرزندانشان در فضاي مجازي نظارت داشته باشند تا كارشان سبب بروز آسيبهاي ديگري نشود؟
مسعود سجودي، كارشناس معاونت تشخيص و پيشگيري پليس فتا دراينباره گفت: والدين بايد خود را از نظر دانش عمومي رايانه به روز كنند تا آشنا نبودن آنان با رايانه موجب نشود از كنترلهاي اوليه بر فرزندانشان باز مانند.
سجودي با بيان اينكه خانوادهها بايد ساعات كار فرزندان خود با رايانه را برنامهريزي و زمانبندي كنند، گفت: اين امر سبب ميشود تا از سلامت جسمي فرزندان خود نيز محافظت كنند.
به گفته وي، خانوادهها بايد به فرزندان خود ياد بدهند كه خارج از دنياي مجازي و رايانه نيز به كسب علم و دانش توجه داشته باشند و بدون اين فراگيريها حضور وي در فضاي مجازي آيندهاي نخواهد داشت.
كارشناس معاونت تشخيص و پيشگيري پليس فتا از كاربران خواست از نگهداري اطلاعات شخصي بر روي رايانهشان خودداري و اطلاعات شخصي خود را رمزگذاري و بر روي CD و DVD ذخيره و از آن در محل مناسبي مراقبت كنند.
عكسهاي خانوادگي را پس زمينه رايانه ذخيره نكنيد
سجودي همچنين از شهروندان خواست تصويرهاي پس زمينه رايانه خود را به دقت انتخاب كنند چرا كه قرار دادن عكسهاي شخصي و خانوادگي در پسزمينه رايانه ميتواند سبب سوء استفاده در فضاي مجازي شود.
وي تصريحكرد: با توجه به اين كه فضاي مجازي همانند فضاي عمومي جامعه محل حضور افراد ناباب و ناشناس است، خانوادهها بايد در برقراري ارتباطات اينترنتي فرزندان خود نظارت كافي داشته و آنان را از برقراري ارتباط با افراد ناشناس برحذر دارند و با ايجاد يك رابطه خوب و حس اعتماد با فرزندان سبب شوند تا در هنگام بروز هر تهديد و آسيبي در اين فضا فرزندان آن را به والدين خود گزارش دهند.