تا به حال الفاظی چون ” تهدیدات IT” یا ”کدهای مخرب ” منحصرا به ویروس های کامپیوتری اطلاق می شد در حالیکه گونه هایی دیگر از برنامه های مخرب کامپیوتری وجود دارند که باعث به وجود آمدن خسارات بسیار جدی تری از خسارات ویروسها، کرم ها یا تروجان ها می شوند.
این برنامه ها شامل Spywares ( نرم افزارهای جاسوسی )، Adwares ، Keyloggers ، spams و Dialer ها هستند. اینها مخرب های جدیدی نیستند و می توان گفت که سالها از حضور آنها در اینترنت می گذرد اما در این مدت تعداد آنها در مقایسه با ویروسها بسیار ناچیز بوده است.
در صورتیکه اخیرا حضور آنها بسیار مهم شده است، آنقدر مهم که اصطلاح Malware ( بد افزار ) برای همه آنها ابداع شده.
کلمه “Malware ” که از دو کلمه MALicious softWARE استخراج شده، به کلیه برنامه ها، اسناد یا نامه هایی که باعث ایجاد یک خرابکاری در سیستمهای IT هستند، اطلاق می شود. این اصطلاح کلیه ویروسهای کامپیوتری را نیز در بر می گیرد. به همین دلیل فایلهایی مانند کوکی ها که معمولا کاملا بی خطر هستند، از آنجا که گاهی اوقات دست به سرقت اطلاعات محرمانه یک کامپیوتر می زنند ، می توانند در این دسته بندی جای بگیرند.
دلیل اصلی ازدیاد انواع Malwares سودهای مالی است که نصیب نویسندگان آنها می شود. بر ای مثال نویسنده یک spyware با هدف فروش اطلاعات سری کاربران به شرکتهای بازاریابی ، به کامپیوتر کاربران مختلف دستبرد می زند و یا نویسنده یک Adware می تواند از طریق ارسال تبلیغات یک شرکت به کاربران مختلف کسب درآمد کند، بدون توجه اینکه کاربران تمایلی به دیدن این تبلیغات داشته باشند.
Keylogger ها اغلب برای جمع آوری اطلاعات مالی مانند شماره حساب بانکی، جزئیات کارت های اعتباری ، password ها و PIN ها استفاده می شوند.
Dialer ها ، بدون اینکه کاربر متوجه شود از طریق مودم شروع به شماره گیری یک تماس پر هزینه می کنند.
انواع Malware های مذکور می توانند در سطح بسیار گسترده ای منتشر شوند و بدون اینکه کاربران متوجه شوند روی سیستمشان نصب شوند. به این دلیل عجیب نیست زمانیکه کامپبوترهای بدون محافظ با یک anti-malware اسکن می شوند تعداد زیادی برنامه های مخرب در آنها پیدا شود.
چگونه از یک ارتباط اینترنتی امن استفاده نمائیم؟
اینترنت محیطی است که در آن همه نوع آدمی پیدا می شود از افراد تحصیلکرده و محقق تا افراد بی بند و بار و گوشه گیر، بنابراین طبیعی است در صورتی که بچه های کوچکی دارید نگران استفاده آنها از اینترنت باشید. البته ما هنوز نیز بر این نکته اصرار داریم که قبل از استفاده از اینترنت توسط کودکانتان بهتر است آنها را به خطرهایی که در این رسانه در کمین نشسته است آشنا نمائید. برای اعمال کنترل بیشتر بر استفاده اعضای خانواده تان از اینترنت روش هایی در ذیل ذکر گردیده که شما با توجه به سلیقه تان می توانید آنها را به کار بندید:
استفاده از ISP (شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی) خاص
بعضی از شرکتهای ISP دارای فیلترهایی جهت مرور در صفحات وب هستند. برای اعمال محدودیت بر استفاده از اینترنت شما می توانید از این شرکتها جهت استفاده از اینترنت استفاده کنید.
استفاده از یک صفحه خانگی خاص
یکی از روش هایی که شما برای اعمال محدودیت بر روی استفاده از اینترنت می توانید استفاده کنید استفاده از صفحات خانگی خاص می باشد. بعضی از این صفحات به صورتی طراحی شده اند که یک محیط جذاب و ایمن را برای جستجوی کودکتان فراهم می آورند.